Cum ar trebui să fie curățat și întreținut acoperișul din oțel?
Pentru a asigura condiții optime și durata de utilizare, starea acoperișului din oțel trebuie supusă unei inspecții regulate. În condiții normale, curățenia suficientă a acoperișului asigură precipitații, dar frunzele, ramurile etc. care nu se spală, ar trebui să fie îndepărtate de pe acoperiș în timpul revizuirii anuale.
Suporturile de acoperiș și sistemele de jgheaburi necesită, de asemenea, curățenie o dată pe an. O dată pe an, trebuie efectuată o inspecție vizuală a suprafeței acoperișului. O inspecție mai amănunțită ar trebui efectuată la fiecare cinci ani pe întreaga perioadă de garanție.
Verificați starea stratului colorat. Nu uitați să vizualizați marginile coșurilor de acoperiș și componentele sistemului de jgheaburi. Piesele de acoperire, deformare neuniformă, blistere și fisuri, precum și zgârieturi indică necesitatea reparației.
Sistemele de jgheaburi înfundate, parțial drenate sau murdare duc la probleme cu înghețarea și coroziunea. De obicei, ploaia curăță în mod suficient acoperirea colorată. Cu toate acestea, impuritățile, cum ar fi frunzele, trebuie îndepărtate manual de acoperișul din oțel , coșurile de acoperiș și sistemele de jgheaburi. Praful și murdăria amenință procesul de coroziune, deoarece acestea pot reține umezeala pe suprafața acoperișului. În plus, acoperisul murdar arată neplăcut.
Acoperirea trebuie curățată cu o perie moale și apă sau un jet de apă sub presiune. Mai mult murdăria persistentă poate fi îndepărtată cu ajutorul unui detergent proiectat pentru curățarea suprafețelor acoperite. Acoperisul trebuie clătit din vârf după câteva minute de la aplicarea agentului de curățare. Apoi clătiți jgheaburile cu apă.
Atenție! Folosirea incorectă sau excesivă a agenților de curățare poate deteriora stratul colorat. Este întotdeauna o idee bună să reparați stratul de vopsea imediat după ce ați observat daunele. Utilizați vopselele numai pentru reparațiile de acoperire. Locul așezării trebuie să fie acoperit cu o vopsea specială, folosindu-se maximum de o perie mică. Dacă deteriorarea nu include un grund, este suficientă o singură vopsea de vopsea. Cu toate acestea, dacă daunele sunt mai profunde, se recomandă plasarea celui de-al doilea strat după uscarea primului strat.
Înainte de a decide să reparați întreaga suprafață, verificați dacă nu există deteriorări locale și că stratul de acoperire aderă bine la substrat. Dacă există pagube locale semnificative sau dacă stratul de acoperire a dispărut neuniform, consultați un specialist care va pregăti un program de revopsire. Este dificil să se determine exact când este timpul să se revadă, deoarece durabilitatea acoperirilor individuale de culoare depinde de mulți factori. Printre acestea se numără culoarea și tipul de acoperire, condițiile climatice locale și panta acoperișului .