Impermeabilizare acoperis

Acoperisul este primul loc care se confrunta cu greutatea schimbarii vremii si a climatului. De-a lungul timpului, el dezvolta fisuri si apoi declanseaza problema scurgerilor de apa.

 Aici intra in scena lucrarile de hidroizolatii, care ar trebui facute inca de cand cladirea este construita. Prin aceste fisuri, apa se strecoara treptat si se extinde in interiorul structurii, distrugand estetica si slabind rezistenta structurala.

 Apa poate dauna cel mai mult unui acoperis, si nu numai. Apa se poate infiltra atat in astereala, cat si in zidaria constructiei, distrugand instalatiile electrice, tencuiala, s.a.m.d. 


Asadar, o hidroizolatie acoperis de calitate, ar trebui sa:

  • Creasca durata de viata a acoperisului;
  • Impiedice infiltratiile de apa de orice fel;
  • Permita transferul vaporilor de apa dinspre interior spre exterior;
  • Protejeze interiorul constructiei, precum si structura de rezistenta a acesteia.

Pentru a impermeabiliza complet acoperisul, producatorii pun la dispozitie o gama variata de materiale, printre care:

Pasta hidroizolanta: este una dintre cele mai eficiente solutii solubile, pretandu-se atat pentru lucrarile de renovare si reparatii, cat si pentru hidroizolare acoperisuri noi. In plus, aceasta este flexibila, astfel ca poate rezista la miscarile casei;

Mastic bituminos: etansarea cu mastic bituminos se face cunoscuta, in special, prin rezistenta crescuta la imbatranire. In plus, costul de achizitie este relativ accesibil, iar masticul din bitum este, de asemenea, un material rezistent impotriva focului;

Membrana lichida: in functie de producator, aceasta poate reprezenta o solutie extrem de eficienta pentru hidroizolarea acoperisului. Membrana lichida este rezistenta la razele UV si la temperaturi de pana la 80 de grade Celsius si, in plus, suprafata poate fi traficabila;


Banda bituminoasa: banda sigilanta pe baza de bitum, adesea autoadeziva, poate fi aplicata inclusiv pe acoperisurile metalice. In plus, aceasta este foarte economica, poate fi vopsita si rezista in conditii meteorologice mai putin favorabile;

Banda din aluminiu: banda autoadeziva din aluminiu are o putere foarte mare de lipire si va izola acoperisul aproape instantaneu. De asemenea, aceasta se poate modela astfel incat sa acopere inclusiv rosturile sau elementele greu accesibile ale unui acoperis.

Desigur, piata producatorilor evolueaza constant, astfel ca noi solutii de hidroizolatie acoperis apar in fiecare an. Dupa cum mentionam anterior, pentru a identifica materialul potrivit pentru acoperisul dumneavoastra, puteti lua legatura cu o echipa de profesionisti.

Share:

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei panourilor pe baza de lemn.

Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate, in cel mai scurt timp posibil.

reclama

1 /3
2 / 3
3 / 3

Etichete

reclama

1 /3
2 / 3
3 / 3

Noutati

  • Servicii montaj acoperis
  • Servicii montaj sistem pluvial
  • Servicii tinichigerie
  • Masuratori antecalculatii si montaj
  • Informatii utile

Testimoniale

Avatar

Matei Marian Braila

"Tigla metalică nu este doar o alegere estetică, ci și o soluție durabilă. Rezistă la intemperii, oferă izolare termică și se menține frumoasă timp îndelungat."

Avatar

Mihai Viziru- BRAILA

"Alegerea tiglei metalice a fost cea mai bună decizie pentru casa mea. Acum am un acoperiș rezistent și uimitor de frumos!"